معصومه ظهیری در گفتوگو با خبرگزاری حوزه در آستانه سالروز میلاد ثامن الحجج(ع) با اشاره به اینکه امام رضا(ع) با انجام برنامه های اجتماعی و سیاسی و برگزاری مساله عید فطر در دعوت از عموم مسلمانان، نهضت بزرگ وحدت عمومی شیعیان را راه انداری کرد، اظهار داشت: امام رضا (ع) در طول حیات مبارک خود با بینشی برگرفته از قرآن کریم و سنّت نبوی، در عرصه بیان، نظر و نیز در عمل بر تقریب مذاهب و وحدت اسلامی تلاش کرده است.
وی افزود: این حضرت نقش بزرگی در گسترش تشیع در جهان و تعمق دین داشت و عالمانی از تمام ادیان و مذاهب جهان بعد از مناظره علمی با ایشان به وحدت علمی و نظری دست می یافتند.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران با اشاره به بعد علمی حضرت گفت: بعد از دوره امام صادق(ع) که ایشان ۴۰۰ شاگرد تربیت و کرسی برگزار کرده بود حکومت زمان به مقابله جدی و حصر امام کاظم(ع) پرداخته بودند که امام رضا با یک سیاست و هجرت اجباری از این فرصت استفاده کردند و در استمرار انقلاب فرهنگی جدش امام صادق(ع) قدم برداشتند.
وی گفت: پاسخ به شبهات و برگزاری مناظره از جمله اقداماتی بود که از زمان امام رضا(ع) به یادگار مانده است.
ظهیری با بیان اینکه ایشان از جایگاه امامت دفاع کردند گفت: امام رضا(ع) با اقدام سیاسی و اجتماعی پذیرش اجباری ولایت عهدی به شبهات پاسخ دادند حضرت همه جا مدافع اصول و مبانی اسلام بود و پیوسته بر وفق موازین اسلامی عمل می کردند و از حق ولایت خود و پدران دفاع می کردند.
وی تاکید کرد: مامون بارها امام را در حالتی قرار می داد تا مقام علمی ایشان را زیر سوال ببرد اما این امام معصوم نشان دادند که به علم لدنی و وحی متصل هستند و در همه مناظره ها شرکت کردند.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران مهربانی را یکی از مهمترین ویژگی های اخلاقی این امام عنوان کرد و گفت: ایشان به عنوان امام رئوف و مهربانی ها معروف است زیرا در سیره ایشان توجه به مردم جدای از طبقات آنها بود.
وی خاطر نشان کرد: علمیت ایشان بر مهربانی ارجحیت داشته چرا که به سرچشمه علم الهی متصل بوده است از این رو شیوه زندگی امام علی بن موسی الرضا(ع)، که سرشار از مهربانی و تواضع بوده است باید الگوی همه مردم باشد.
۳۱۳/۶۱